fbpx

wij verdedigen
uw rechten

WIJ VERDIGEN UW BELANGEN
ALLES VOOR UW SCHADEVERGOEDING
VRIJE KEUZE VAN ADVOCAAT

Lex.Tra Particulier

Uw rechten verdedigd bij privégeschillen...

Bij een ongeval of schadegeval in uw privéleven is het niet altijd even duidelijk wie in de fout is gegaan. Soms is er zelfs onenigheid over wie er aan wie schadevergoeding moet betalen. Gelukkig is er dan de rechtsbijstandverzekering Lex.Tra Particulier. Als een schadegeval in uw privéleven uitgroeit tot een probleem, dan verdedigen we uw belangen. Zelfs als u in fout bent. Als het moet tot in de rechtbank.

Wat dekt Lex.Tra Particulier?
Met Lex.Tra Particulier bent u in goede handen als het tot een geschil komt over een schadegeval in uw privéleven:

 • We informeren u over uw rechten.
 • We helpen om alle mogelijke oplossingen te onderzoeken.
 • We zetten alle stappen om het geschil op te lossen. Liefst door minnelijke schikking, desnoods tot in de rechtbank.
 • We bieden bijstand om uw dossier samen te stellen (bijvoorbeeld om bewijzen te verzamelen of getuigen te vinden).

Vergoeding voor alle juridische kosten
Alle gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten worden vergoed tot 75.000 euro, dus bijvoorbeeld ook het ereloon van de expert of van de advocaat, kosten voor gerechtsdeurwaarder of dagvaarding, vertaalkosten enz.

Zeer ruime waarborgen
Met Lex.Tra bieden we u rechtsbijstand met heel wat waarborgen. Bijvoorbeeld in de volgende gevallen kan u een beroep op ons doen:

 • Verbouwingen bij de buren zorgen voor scheuren in uw muur en de buren weigeren uw schade te betalen. Gelukkig helpen wij u dan om uw rechten te doen gelden (waarborg burgerlijk verhaal).
 • Een jogger glijdt uit omdat er sneeuw ligt voor uw deur en wil zijn kosten op u verhalen. Als u strafrechtelijk wordt vervolgd op basis van het gemeentelijk politiereglement nemen wij uw verdediging op ons (waarborg strafrechtelijk verweer).
 • De wasserij verprutst uw dure pak, het reisbureau beloofde u een kamer met zicht op zee terwijl u eigenlijk uitkeek op een blinde muur, uw internetbestelling kwam niet toe (terwijl u wel betaalde). Wij doen er dan alles aan zodat u schadeloos gesteld wordt (dekking van contractuele geschillen).

Lex.Tra Verkeer

Uw rechten verdedigd in het verkeer...

Bij een ongeval of schadegeval in het verkeer is het niet altijd even duidelijk wie in fout is. Soms is er zelfs onenigheid over wie er aan wie schadevergoeding moet betalen. Met de verzekering Lex.Tra Verkeer bent u zeker van rechtsbijstand voor alle schadegevallen in het verkeer.

De verzekering Lex.Tra Verkeer biedt bijvoorbeeld rechtsbijstand als uw garagist 3 keer zoveel aanrekent als u had verwacht of bij een ernstige verkeersovertreding. Dat is minder het geval met de keuzewaarborg rechtsbijstand waarmee u uw gewone autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid kan aanvullen. Voor een ruimere bescherming in het verkeer kiest u dus Lex.Tra Verkeer.

Wat dekt Lex.Tra Verkeer?
Als een schadegeval – al dan niet door u veroorzaakt – in het verkeer uitgroeit tot een probleem, dan verdedigt DVV Verzekeringen uw belangen:

 • als voetganger, automobilist, fietser, passagier op het openbaar vervoer…
 • voor alle voertuigen van uw gezin: personenauto, mobilhome, bromfiets, motorfiets enz., zowel voor privé- als voor professioneel gebruik
 • of u nu in uw recht bent of niet, als het moet tot in de rechtbank
 • zelfs om te zorgen dat uw rijbewijs bijvoorbeeld alleen in het weekend wordt ingetrokken zodat u kan blijven werken
 • ook om een voorschot te ontvangen voor schade aan uw voertuig (tot 12.500 euro)

Vergoeding voor alle juridische kosten
Alle gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten worden vergoed, dus bijvoorbeeld ook het ereloon van de expert of van de advocaat, kosten voor gerechtsdeurwaarder of dagvaarding, vertaalkosten enz. Niet gedekt zijn:

 • wedstrijden
 • inbreuken als uw rijbewijs vervallen was verklaard of u niet verzekerd was
 • parkeergeschillen als het bedrag minder dan 100 euro bedraagt
 • verkeersagressie

Rechtsbijstand
Met Lex.Tra Verkeer bent u in goede handen als het tot een geschil komt over een schadegeval in het verkeer:

 • We informeren u over uw rechten.
 • We helpen om alle mogelijke oplossingen te onderzoeken.
 • We zetten alle stappen om het geschil op te lossen. Liefst door minnelijke schikking, desnoods tot in de rechtbank.
 • We bieden bijstand om uw dossier samen te stellen: bijvoorbeeld ook een proces-verbaal opvragen, expert aanstellen, inspecteur sturen enz.

Lex.Tra Volledig

Al uw rechten verdedigd...

Met Lex.Tra Verkeer bent u zeker van een ruime rechtsbijstand in het verkeer. Om die uit te breiden naar alle geschillen in de privésfeer combineert u deze rechtsbijstandsformule met Lex.Tra Particulier. Dan kiest u dus voor Lex.Tra Volledig, bovendien kan u dan de waarborg rechtsbijstand in uw familiale polis en uw auto- en/of motorverzekeringen laten schrappen.

verzekeringen en kredieten: bereken uw premie met Lowie

Wat kost mijn verzekering?

Voor diverse verzekeringsproducten bieden wij u een online berekeningstool aan. Zo weet u steeds waar u aan toe bent.
Mijn premie voor rechtsbijstand berekenen: